Leivoin tällä viikolla valkoisen kakun lähipiirin iloksi.

035-normal.jpg

Kehitin idean tähän kakkuun vähän aikaa sitten ja innolla halusin testailla idean toimivuutta mahdollisimman nopeasti. Kakussa on paljon valkoista ja siinä on juju: pohjana toimii kääretorttu.

Tämän kakun leipominen alkaa siis kääretorttulevyn teosta. Käytin luottoreseptiäni:

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

kardemummaa

vaniljasokeria

 

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita kuivat aineet varovasti sekoittaen kanamuna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipellille, jonka päällä on leivinpaperi. Paista kääretorttulevyä 200 asteessa noin 8-12 minuuttia.

Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota aluspaperi.

Täyte:

1 prk Flora Vispiä

1 pkt Valkosuklaa-Lime rahkaa

1 levy Pandan valkosuklaata 

 

037-normal.jpg

Koristeluun:

1 pkt Pandan valkosuklaapatukka

kookoshiutaleita

sokerimassakukkia

 

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sitten sulatettu valkosuklaa. Testaa täytteen makeus. Lisää tarvittaessa vaniljasokeria.

Täytä kääretorttu. Levitä täyte kääretorttulevylle tasaisesti. Jätä osa täytteestä kakun kuorruttamista varten. Rullaa torttulevy rullalle.

Valmista täytekakku. Leikkaa kääretorttu kahdeksi osaksi, tasoita torttua kummastakin päästä, jotta puolikkaat ovat yhtä pitkät. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. 

Koristele kakku. Raasta valkosuklaapatukka raasteeksi. Levitä valkosuklaaraaste ja kookoshiutaleet kakun päälle ja reunoille. Koristele sokerimassakukilla.

030-normal.jpg