Hankin jokin aika sitten purkillisen kultasprayta. Tänään se pääsi ensimmäisen kerran käyttöön.

Koristelin kakkua ja päätin testata sen pinnalla kultasprayta. Vaikka kultaspray onkin uusi tuttavuus, sprayt eivät ole. Käytän usein koristelussa helmiäissprayta, joka on antanut moneen kakkuun ja sokerimassakoristeeseen kauniin, kimaltavan pinnan. Samaa toivoin myös kultaspraylta.

En lähtenyt sokkona asiaan. Testasin kullan sävyjä sokerimassasta aiemmin tekemilläni koristella. Olin suhteellisen tyytyväinen ja luottavainen, joten uskalsin tarttua kakun koristeluun.

Kakku sai ensin päälleen ruskeaa sokerimassaa ja sen päälle suihkuttelin kultasprayta. Aluksi spray levisi kauniin tasaiseksi, mutta huomasin lopussa, että kakku tuntui tarvitsevan runsaasti sprayta, jotta saan juuri sellaisen pinnan kuin mitä halusin. Ja olipa yhdessä kohdassa tekemistä, että spray toimii, kuten halusin, sillä siihen tömähti hieman isompi kerros. Onneksi huomasin ja sain suihkutettua hieman lisää ja kohta korjaantui.

Kävi selväksi, että kultasprayn kanssa pitää olla hieman tarkempana kuin mitä helmiäissprayn kanssa pitää olla. Lopputulos oli kuitenkin kaunis ja kakkua kehuttiin.