Mieheni pääsi tänään juhlimaan Isänpäivää. Sen kunniaksi leivoin tietenkin kakun.

015-normal.jpg

Käytin kakun pintaan kultasprayta. Se toi kakkuun toivomaani juhlavuutta.

Kakun päällä on ensin vaaleanpunainen sokerimassa, sitten ruskea sokerimassa. Otin sitten jalanjälki- keksimuotilla palasen ruskeaa massaa pois, jotta pinkki tulee esille ja Isänpäivä- teema pääsee esille. En nimittäin halunnut tällä kertaa laittaa kakkuun sanoja Isä tai Isänpäivä, vaan pysytellä yksinkertaisessa ulkoasussa.

Kakkupohjassa maistuvat sitruuna ja valkosuklaa, kiitos pohjataikinaan lisäämästäni leivontasuklaasta, jonka makuna oli sitruuna-valkosuklaa. Halusin tietää, että kuinka hyvin leivontasuklaa tuo makua kakkuun ja kivasti onnistui.

012-normal.jpg

Kakun reunassa on ruskeasta sokerimassasta tehtyjä lehtiä, valkoisesta sokerimassasta tehtyjä kukkia ja pinkistä sokerimassasta tehtyjä kukkia. Annoin siis reunan olla rauhassa runsas ja kokonaisuus toimi mielestäni hyvin.

Tämän kakun täyttäminen oli suurin haasteeni. Se johtui siitä, että halusin käyttää piparkakkurahkaa, mutten ollut aivan varma, että olisiko se liian jouluinen valinta. Lopulta rohkaisin mieleni ja käytin piparkkakkurahkaa. Se sopi kivasti kokonaisuuteen ja tasapainotin rahkaa kermavaahdolla ja maustamattomalla tuorejuustolla. Näin liikaa jouluisuutta ei ollut.

Kakkupohjan tein tällä klassikko- ohjeellani:

4 kanamunaa

1,5 dl sokeria (käytän Siro- sokeria)

2,5dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

kardemummaa

kanelia

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää kuivat aineet varovaisesti sekoittaen kananmuna-sokerivaahtoon. 

Paista 200 asteessa uunista riippuen 10-20 minuuttia.

 

Täyte:

1 prk vispikermaa

vaniljasokeria

1 prk piparkakkurahkaa

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (käytin nyt Philadelphiaa)

punaista elintarvikeväriä

 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisäsin elintarvikevärin mukaan jo ennen kuin aloitin kerman vaahdottamisen, mutta sen voi lisäillä myöhemminkin, jos sitä haluaa käyttää.

Lisää vaniljasokeria maun mukaan.

Sekoita joukkoon sekä piparkakkurahka että tuorejuusto. Tarkista maku.